Vi bruger cookies til at tilpasse indhold og annoncer og til at analysere vores trafik. Fortrolighedspolitik Cookiepolitik

Volkswagen hovedkvarter Wolfsburg

Volkswagen: Folkebilen, omdefineret


Volkswagen - oversat fra tysk betyder folkebil - et tysk bilmærke, der tilhører gruppen Volkswagen AG. Volkswagens hovedkvarter ligger i Wolfsburg, Niedersachsen, Tyskland.

Volkswagens historie.


Hvordan opstod Volkswagen-mærket?

I efteråret 1933 mødtes tre personer på Kaiserhof Hotel i Berlin: Adolf Hitler, Jakob Werlin Daimler-Benz repræsentant og Ferdinand Porsche. Hitler krævede i en samtale med dem, at der skulle skabes en stærk og pålidelig bil til det tyske folk, og at denne bil ikke kostede mere end 1000 Reichsmark. Desuden skulle bilen samles på et nyt anlæg. Hitler præsenterede selv skitsen, skitserede hovedpunkterne og spurgte, hvem der ville være designeren ansvarlig for projektet? Jacob Werlin foreslog Ferdinand Porsches kandidatur. Og fremtidens bil hed - Volks-Wagen - folkevogn.

Adolf Hitler og Ferdinand Porsche
Hitlers tale ved åbningen af Volkswagen-fabrikken

Prototyping og Volkswagen-fabrikken.

I januar 1934 sendte Ferdinand Porsche tegninger af Volkswagen-prototypen baseret på Porsche Typ 60 til det tyske rigskancelli. Og i juni samme år blev der underskrevet en kontrakt om udvikling af tre Volkswagen-prototyper. I maj 1937 blev firmaet Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens GmbH grundlagt, og i 1938 blev det omdøbt til Volkswagenwerk GmbH, og samme år begyndte man at bygge anlægget. I en ceremoniel tale navngav Hitler fremtidens folkebil - KdF-Wagen. Til ære for KdF (Kraft durch Freude) - en nazistisk offentlig organisation, der investerede omkring 50 millioner Reichsmarks i opførelsen af anlægget. Samtidig begyndte opførelsen af en lejr for arbejderne på Volkswagen-fabrikken - Stadt des KdF-Wagens.

Volkswagens første bil

I 1939 var der produceret tre modeller af KdF-Wagen: den todørs V1, den cabriolet V2 og den firedørs V3. Populært fik disse Volkswagen-modeller kaldenavnet - Bille. Ændringer i designet i forhold til prototyperne var allerede mærkbare, såsom forbedrede dørhængsler og dørhåndtag, salonvinduer og så videre. Men i begyndelsen af Anden Verdenskrig begyndte fabrikken at producere biler til Wehrmacht, og derfor blev KdF-Wagen aldrig en masseproduceret bil.

KDF bil 1939.
Volkswagen Type 82

Volkswagen og Anden Verdenskrig.

Under Anden Verdenskrig producerede Volkswagen-fabrikker hærens terrængående køretøjer, tankhjul, antipersonelminer, raketdrevne granater og senere V-1- raketter. Men prioriteringen var produktionen af terrængående køretøjer Volkswagen Typ 82. Mere end 30 modifikationer blev oprettet på grundlag af Volkswagen Typ 82, og mere end 50 tusind terrængående køretøjer blev produceret i alt, som blev brugt i alle Wehrmacht-tropper indtil krigens afslutning.

Volkswagen og Arbeitsdorf koncentrationslejr

Det er også kendt, at jøder, fanger i koncentrationslejre, krigsfanger og tvangsarbejdere fra de besatte områder arbejdede dag og nat i Volkswagen-fabrikkernes værksteder. Mellem 1940 og 1945 blev omkring 20.000 mennesker, inklusive krigsfanger og koncentrationslejrfanger, tvunget til at arbejde på Volkswagen-fabrikken. I 1942 blev koncentrationslejren Arbeitsdorf specielt oprettet, men i slutningen af året blev den lukket igen. Siden 1944 har tvangsarbejdere været interneret i underlejren Laagberg.

Tvangsarbejde i Volkswagen
Wolfsburg 1945

Volkswagen efter Anden Verdenskrig.

Efter afslutningen af Anden Verdenskrig faldt Volkswagen og byen Stadt des KdF-Wagens i den britiske besættelseszone. Og i samme 1945 blev byen omdøbt til Wolfsburg efter Wolfsburg-ejendommen, som lå i nærheden. Og allerede i efteråret 1945 tillod de britiske myndigheder Volkswagen at producere biler og bestilte fabrikken 20 tusinde biler, fordi de virkelig havde brug for dem. I 1947 modtog Volkswagen den første udenlandske ordre fra Holland på tusinde biler, og i 1948 fra Schweiz, Belgien, Sverige og andre lande. I 1949 frigjorde fabrikken sig fra britisk kontrol, og i september 1949 blev Volkswagen fuldstændig overført til Forbundsrepublikken Tyskland, og fra det øjeblik begyndte en ny fase i udviklingen af Volkswagen.


eXus Dev 24.5.2023

Volkswagen - Anmeldelser

Anmeldelser
- 0 / 0 Anmeldelser
Tilføj anmeldelse
- Bedøm - 0