Vi bruger cookies til at tilpasse indhold og annoncer og til at analysere vores trafik. Fortrolighedspolitik Cookiepolitik

Mercedes-Benz hovedkvarter

Mercedes-Benz: Indbegrebet af luksus og ydeevne


Mercedes-Benz er en tysk producent af biler, lastbiler, busser og andre køretøjer, en del af den tyske koncern Mercedes-Benz Group. Mercedes-Benz' hovedkvarter ligger i Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland.

Historien om Mercedes-Benz


Hvordan opstod Mercedes-Benz?

Vi skylder Mercedes-Benz-mærkets udseende til to tyske firmaer Benz & Cie og Daimler-Motoren-Gesellschaft, som blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede i Tyskland.
I 1883 grundlagde den legendariske tyske designingeniør Karl Benz sammen med Max Caspar Rosé og Friedrich Wilhelm Esslinger virksomheden Benz & Cie. Og 1883 kan betragtes som begyndelsen på Mercedes-Benz' historie.
Benz & Cie er den første i historiens tyske producent af biler, motorcykler, motorer og cykler. Og Karl Benz, en af de første opfindere i verden af biler med en forbrændingsmotor - pioner inden for bilindustrien ikke kun i Tyskland, men i hele verden. Ejer af mange patenter såsom totakts benzinmotor, speeder, tændingssystem, karburator, kobling, gearkasse og så videre.

Karl Friedrich Michael Benz
Gottlib Wilhelm Daimler

Gottlieb Daimler og Daimler-Motoren-Gesellschaft

Og allerede i 1890 grundlagde Gottlieb Daimler sammen med sine partnere Wilhelm Maybach og Max Duttenhofer virksomheden Daimler-Motoren-Gesellschaft til produktion af firehjulede biler. Gottlieb Daimler udviklede sammen med Wilhelm Maybach en af de første biler og flere typer benzinforbrændingsmotorer. Han har også mange patenter på bilmotorer og forskellige systemer til dem.

Benz & Cie, Daimler-Motoren-Gesellschaft og Første Verdenskrig.

Benz & Cie og Daimler-Motoren-Gesellschaft var to konkurrerende virksomheder og gik ikke dårligt før Første Verdenskrig. Men Første Verdenskrig førte til et sammenbrud i det finansielle Tysklands markeder og valutaer. Billigere biler fra Amerika, såsom Ford, var også tilgængelige i Tyskland. Alle disse faktorer førte til en alvorlig strukturel krise i den tyske bilindustri.

Benz og Mercedes gamle logoer.
Gammelt Daimler-Benz logo 1926

Fusion af Benz & Cie og Daimler-Motoren-Gesellschaft.

Og i 1926 blev der truffet beslutning om at fusionere de to virksomheder, og det nye firma Daimler-Benz AG blev grundlagt. Og der blev også indgået en aftale om produktion af alle biler under mærket Mercedes-Benz. Mercedes er en serie af biler designet af Wilhelm Maybach, Benz er efternavnet til Karl Benz. Lederen og chefdesigneren af Daimler-Benz AG var Ferdinand Porsche, som fuldstændig opdaterede produktionen af biler med udgangspunkt i de seneste modeller af Daimler-Motoren-Gesellschaft.

Hvor kom ordet Mercedes fra dengang?

Navnet Mercedes kom fra et kvindenavn. Engang besluttede den østrig-ungarske ambassadør Emil Jellinek at investere i Daimler-virksomheden, da han regnede med virksomhedens succes. Og han havde en datter ved navn Adriana Manuela Ramona Jellinek, men alle i familien kaldte hende Mercedes, hvilket betyder barmhjertighed på spansk. Og til ære for Jellinek-familien blev det besluttet at opkalde modellerne efter Mercedes, selv før fusionen to virksomheder. Samme navn blev efterfølgende overført til det nye firma Daimler-Benz.

Adriana Jellinek - Mercedes
Mercedes Benz L4500A 4WD lastbil

Mercedes-Benz og Anden Verdenskrig.

Efter at NSDAP ledet af Hitler tog magten i Tyskland og begyndte at genopruste Wehrmacht, begyndte Daimler-Benz at samarbejde med nazisterne for at høste fordelene. Daimler-Benz udviklede og producerede biler, lastbiler, tanke, skibe og flymotorer til Wehrmacht. Derudover producerede virksomheden også dele til tyske våben, såsom Mauser riffelløb. Det er også kendt, at Daimler-Benz brugte arbejdet fra koncentrationslejrfanger, hvis antal for eksempel i 1944 nåede mere end 30 tusinde mennesker. Det var krigsfanger, bortførte civile og fanger fra koncentrationslejre, som var placeret i nærheden af fabrikkerne.

Mercedes-Benz efter Anden Verdenskrig.

Efter Anden Verdenskrig i 1945 mistede Daimler-Benz AG-koncernen alle udenlandske aktiver i virksomheden, ligesom alle fabrikker, der endte i USSR's besættelseszone, gik tabt. Også alle de fabrikker, der forblev i de amerikanske troppers besættelseszone, blev ødelagt eller stærkt beskadiget af bombningen af anti-Hitler-koalitionen. I 1946 kunne virksomheden få tilladelse til produktion af biler fra de amerikanske besættelsesmyndigheder og oprette produktionen af biler af det gamle, førkrigs-design.

Mercedes-Benz 170B

eXus Dev 24.5.2023

Mercedes-Benz - Anmeldelser

Anmeldelser
- 0 / 0 Anmeldelser
Tilføj anmeldelse
- Bedøm - 0